Historien

Curtisen har en unik beliggenhet i hjertet av Norges flotteste festningsverk, en festning med historie mange hundre år tilbake. Svenskekongen Karl XII møtte her sin skjebne i 1718, men i dag går det fredelig for seg på festningen.

Restauranten har plass til 36 personer i andre etasje, og 12 personer i Chambre séparée, i første etasje. Vi har en meny som det kan forhåndsbestilles fra, men ofte blir vi oppfordret til å sette sammen en 5-retters meny med viner til. Ønsker dere flere retter, ta kontakt

Restaurant Curtisen er medlem av Guldkorn, og legger derfor stor vekt på å bruke regionale produkter. Vi knytter stadig til oss nye lokale produsenter, og satser på sporbare og sesongpregede råvarer. Vi er også medlem av De historiske hotel og spisesteder som er en uavhengig samling av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder.

Curtisen ble startet av Kurt Øraas i 2004. Kurt hadde en matfilosofi som i hovedsak dreide seg om kortreiste råvarer, og kombinasjonen mat og vin. Curtisen har motatt en rekke priser, blant annet Halden Kulturpris og Årets Bondelagskokk. Kurt Øraas døde dessverre brått i desember 2012, men stedet drives videre av Sebastian Engh med Kurts filosofi som grunnmur.

På Curtisen legger vi stor vekt på vertskapsrollen, vårt hovedmål er at alle gjester skal trives, og få en enestående mat – og serviceopplevelse.